Samandere Şelalesi

11 Mayıs 2012 Yazan SuN  
Kategori Tatil Eğlence

Samandere Şelalesi Düzce Belediyesi’ne bitişik itfaiyenin sağından ilerleyip, mezarlığı geçerek devam edildiğinde, 23 km. sonra, zengin bitki örtüsü içinde yer alan şelaleler topluluğuna ulaşıyorsunuz. Bu şelalelerden sadece Samandere Şelalesi gezilebiliyor. Adeta yeşil denizinin içinden ilerleyen yol asfalt, son 9 km.si toprak orman yolu.

Samandere Şelalesi, Düzce’nin en bilindik ve gözde mesire yerlerinden biri. Samandere Şelalesi, Orman Bakanlığı’nca “Tabiat Anıtı” ilan edilmiş. Şelaleler, Cadı Kazanı ile anıt ağaçların bulunduğu vadinin alt kademesi henüz düzenlenmemiş, yürüyüş platformu olmadığı için bu bölüme girmemenizi öneriyoruz. Sarp kayalar ürpertici. Sadece profesyonel dağcıların girebileceği bir arazi burası.
Samandere Şelalesi’nin korkuluklu terası seyir için çok uygun. Yeşillikler arasındaki bu muhteşem manzara insana gerçekten heyecan ve coşku veriyor. Kendinize güveniyorsanız şelale boyunca aşağı doğru merdivenle vadinin kalbine inip, şelalenin tam karşısına geçebiliyorsunuz. Korku filmlerini anımsatan ses ve görüntüye sahip vadinin kalbine, demir basamaklı merdiven ile inmek biraz da cesaret istiyor. Su debisinin gücüyle şekillenmiş kayalar arasında bulunana kuyulara ise “Cadıkazanı” deniliyor. Bir buçuk metre derinlik 80 cm çapa sahip kuyular doğanı yapısı ve suyun etkisiyle oluşmuş. Günübirlik gezi ve dinlenme imkanı sağlayan alanda piknik yapacak aileler tüm ihtiyaçlarını beraberinde getiriyorlar.

Samandere Yöresini gezmeye gelenler daha sonra burada piknik de yapabilirler, ancak hazırlıklı gelmeliler. Küçük bir ücret ödeyerek girilen piknik alanında, tuvalet de var. Eğer piknik için hazırlıklı değilseniz, 100 m. ilerideki kır lokantalarında, köylülerinin ürettiği doğal köy ürünleri ile havuzlarda bekletilen canlı balıklardan yemek istediğiniz balığı seçebilir ve mükellef bir öğle yemeği yiyebilirsiniz.

Özellikle Nisan ve Kasım ayları arasında Samandere’den olta ile yakalanmış dere alabalığı da yeme şansınız var. Şelale alanı 08.20 – 19.00 arası açık. Girişteki bekçi kulübesinin karşısına araçlarınızı da park edebilirsiniz. Burada çadır kurmak isteyenlerin Düzce Orman işletmesi Parklar Mühendisliği’ne başvurmasını öneririz.

Samandere Şelalesi Sinekli Yaylasına 17, Abant Gölüne 35 km’dir, her mevsim başka bir güzeldir, bölgede yer yer yüksekliği 60 metreye varan ağaçlar görmek sizi şaşırtmasın. Eğer halen kirlenmemiş sakin ve doğa ile baş başa bir yer düşünüyorsanız, Düzce/samandereyi alternatifleriniz arasına mutlaka alın ve mümkünse de bir gece kalın.
Kaynak:www.tsunny.com



Yorumlar

Lütfen SeviyeLi YorumLar Yazınız.!





Güvenlik Kodunun Resmi
CAPTCHA Audio
Yeni Resim Göster