Romatizma Hakkında Bilgiler
04 Ekim 2013 Yazan SohbetNeSesi
Kategori Sağlık Bilgileri
Vücudun hareket etmesini sağlayan kaslarımıazda yada vucudumuzda şişlik, ağrı, hareket gibi sonuçlara yol açan ve iç organlarımızda çeşitli rahatsızlıklara neden olabilen hastalıklarımıza romatizma deninmekte olduğunu biliyoruz. Fakat bunların nedenlerini veya ne gibi belirtilere yol açtığını bilmiyoruz. Bu yüzden sizlere Romatizma ile ilgili bilgilendirmek ve yardımcı olabilmek istedik. Unutmayalım ki Romatizma tek bir hastalık değildir. Bir Çok çeşidi bulunmakdatır. bunlar içinde belirtilerinden yola çıkarak teşhis edebilir veya bir sağlık uzamanına gözükebilirz.
http://sohbetnesesi.com/romatizma-hakkinda-bilgiler/
Romatizma kadınlarda daha fazla görülse bile erkeklerde daha çok görüldüğüde olmuştur. Yaş ilerledikçe görülme olasılığı artan bir hastalıktır. Çocuklarda genelde 1-3 ve 9-12 13-16 yaşlarında başlar. Normalde kız çocuklarında görülme sıklığı daha fazladır ama ülkemizde durum bunun tersi olmaktadır. Ağrı, ateş, eklem tutulması, zayıflık, iç organların tutulması gibi şikayetler gözlenir. Aniden ortaya çıkarak kendini yavaş yavaş artirabilmektedir.
Romatizma nedenleri bugün de dahi ne yazık ki net olarak bilinemiyor. Fakat mikropların neden olduğu romatizmalar, gut hastalığı ve akut eklem romatizmasının nedenleri bilinmektedir. Bunların ortaya çıkışına neden olarak genetik (aileden gelen) faktörler, yaş, cinsiyet, bazı ilaçlar, kaza sonucu oluşan zedelenmeler, iklim gibi faktörler gösterilmektedir. Her romatizmanın görülme yaş farkı vardır ve bununla birlikte kadınlarda görülme sıklığı daha fazla olarak bilinmektedir. Belkemiği romatizması, gut gibi romatizmalar hastalıklar ise genetik olarak tespit edilmektedir. Fakat soğuk yerlerde görülme ihtimali daha fazla olduğuda bilinmektedir. Psikolojik nedenler, travmalar, yaşamış olan trajediler de ortaya çıkmasında büyük etkenlerdir. Her ne olursa olsun bu romatizma hastalıkları kasları, iç organları, eklemleri özellikle hareket etmelerimizde bizlere baya sıkıntı yaşatmaktadır.
Romatizma hastada genelde ağrı, şişlik, hareket sınırlanması, sakatlık, şekil bozukluğu, kalp sorunları, gözde oluşan bulgular, sinir sisteminde görülen değişiklikler gibi belirtilerlerle şikayet etmektedir. Bunlardan başka romatizma, deride ve iç organlarda ortaya çıkabilir. Romatizma eklemde ise iltihapla beraber kızarıklık ve şişliklerede yol açmaktadır. Sonuç olarak hareket kısıtlığı, eklem yapısının bozulması (kireçlenme) ortaya çıkar. Bu durum sıklıkla diz ve kalçada oluşur. Nemli ve sıcak hava hastayı rahatsız eder ama bazende soğuk havalarda da etkisini göstermektedir.
Derimizi ve iç organlarımızı tutan romatizmada ise döküntü, kızarıklık, iştah azalması, gözde kaşınma, kızarıklık, saç dökülmesi, güneşe karşı hassasiyet, karın ağrısı, bel, sırt, topuk ağrısı görülebilir. Hastanın en çok şikayet ettiği; ağrıdır. Eklem, kas, iç organ gibi yapılarda görülür. Bu ağrının şidetini kestirmek mümkün değil kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir.
Şişlik daha çok eklem ve yumuşak dokularda görülür. Buda İltihaba bağlı şişliklerde oluşturabiliyor.
Hareket kısıtlaması kişinin aktivitelerini sınırlandırır. Hayatı zorlaştıran bir durum haline getirir. Hareket bozukluğu görülür ve bu belirtilerin sürekli olması sakatlık veya vucudumuzun değişik bir hal almasına neden olabiliyor.
Not: Romatizma hastaliği her ne kadar ülkemizde arka planda tutulsa bile önemli bir hastalık olabileceğini unutmamamız gerekiyor, Nedenleri tam olarak zapt edilmiş olmazsa bile belirtilerden yola çıkarak kötü sonuçlar doğurmadan önlemlerimizi almaya çalışmalı ve bunların önüne geçebilmeliyiz. Romatizma hastaliği yaşayanlara Geçmiş Olsun dileklerimizi sunarak Kendilerine dikat etmelerini tekrar tekrar söylemtek istiyoruz.
Bilgi: Sizlerde yorumlar yaparak, siz gelen ziyaretçilerimiz birbirlerine yardımcı olabilecek fikir alışverişlerinde bulunabilirsiniz.
Romatizma, Romatizma Nedenleri, Romatizma Belirtileri, Romatizmaya Yol Açanlar, Romatizma Etkileri, Romatizma Nedir, Romatizma Hakkında Bilgiler
Yorumlar
Lütfen SeviyeLi YorumLar Yazınız.!